• MAKERS4ALL helpt SU4SU

  MAKERS4ALL helpt SU4SU

  Suriname heeft een enorm tekort aan beschermingsmiddelen!

  MAKERS daar zoeken versterking, help je mee?

  Lees meer

MAKERS4ALL

MAKERS4ALL bestaat uit inmiddels zo'n 275 MAKERS, verspreid over Nederland, die hun 3D-printers inzetten om de tekorten aan beschermingsmiddelen aan te vullen.

 

Bent u werkzaam in de zorg- of hulpverlening of een contactberoep of behoort u tot een risicogroep? Vraag dan kosteloos Face-Shields of Clips voor mondmaskers aan, via de VRAGERS pagina.

Zorg/Hulpverleners:

ziekenhuispersoneel, huisartsen, verloskundigen, tandartsen, logopedisten, fysiotherapeuten/masseurs, pedicures, opticiens, ouderenzorg, gehandicaptenzorg/woonvoorzieningen, hospice, thuiszorg, buurtzorg, wijkverpleegkundigen, mantelzorg, politie, ambulancediensten, EHBO'ers, revalidatiecentra, overige (para)medische beroepen

Contactberoepen:

conducteurs, BOA’s, bus-chauffeurs, taxi-chauffeurs, vrijwilligers bij voedselbanken, winkelpersoneel, horecapersoneel, kappers, schoonheidsspecialisten, tattoo-artists/removal, mensen in het onderwijs, kinderopvang, BSO, bibliotheek, uitvaartverzorging, overige contactberoepen

MAKERS-Oproep

Ben je MAKER en wil je je bij MAKERS4ALL aansluiten? Geweldig!!!

 

Op de MAKERS pagina vindt je alles wat je nodig hebt om je aan te melden en verantwoord aan de slag te gaan!

 

We werken met een zo simpel mogelijk stappenplan, waarbij je meteen weet wat je kunt maken en hoe.  Na aanmelding krijg je toegang tot een (geanonimiseerd) regionaal overzicht, waarin je kunt zien welke aanvragen er bij jou in de buurt zijn. Je kunt dan zelf besluiten welke je op je wilt nemen.

 

Wil je daarnaast ook meedenken, ontwerpen, andere beschermingsmiddelen onderzoeken of helpen coördineren van vraag en aanbod in jouw regio? Geef dan dan aan in het aanmeld-formulier. Je wordt dan uitgenodigd voor de MAKERS4ALL Community Discord (een communicatieplatform). 

De wereld op z'n kop..

De wereld op z'n kop..

 

Het is net of we in een slechte film terecht gekomen zijn: het begon eerst in Verweggistan, toen stak het de kop op in Italië, vervolgens was ons land aan de beurt en de eerste gevallen in Brabant waren een feit. Het duurde maar even en burgers begonnen te hamsteren, niet nodig maar een oer-instinct is moeilijk te onderdrukken.

Onze overheid is druk bezig om ons allen van advies te voorzien, onze gezondheidszorg draait overuren. Steeds meer mensen zijn naar huis gestuurd, anderen kunnen vanuit huis werken. Het einde is nog lang niet in zicht.. Eén ding is wel duidelijk, de hele wereld zal deze crisis moeten zien te bedwingen.

Een steentje bijdragen..

Een steentje bijdragen..

 

Allerlei initiatieven worden opgezet om de medemens te helpen, en dat is dan ook hartverwarmend!

Er is momenteel een tekort aan allerlei hulpmiddelen zoals mondkapjes, gelaatsmaskers en meer. We hebben geen idee hoe lang deze crisis nog duurt.

Gelukkig hebben we allerlei creatieve mensen op deze wereld die een steentje bij willen dragen. Diverse hulpmiddelen kunnen we natuurlijk ook zelf maken, veel mensen hebben een 3D-printer en lasersnijder of naaimachine thuis, of kunnen gebruik maken van zo'n 3D-printer en/of lasersnijder bij hun hobbyclub, bedrijf of waar dan ook.

Makers kunnen helpen!

MAKERS kunnen helpen! 

Nu kunnen we allemaal van alles gaan maken, maar wat is bruikbaar en verantwoord? En hoe weet je als maker waar behoefte aan is?

Het initiatief MAKERS4ALL heeft als doel de MAKERS te faciliteren en verenigen, om zo de MAAK-kracht optimaal te kunnen inzetten. 

We maken een aantal beschermingsmiddelen, te zien op de pagina Wat maken wij?.

Daarnaast brengen we vraag en aanbod bij elkaar:

 • zorgverleners kunnen de behoefte aan beschermingsmiddelen opgeven via de VRAGERS pagina.
 • makers die willen helpen deze beschermingsmiddelen te maken, kunnen dat doen via de MAKERS pagina.

Op deze site hebben we voor MAKERS bovendien een kleine inventarisatie gemaakt van:

 • INITIATIEVEN, zodat je als MAKER zien wat voor andere initiatieven er zijn.
 • ORGANISATIES die een oproep doen, expertise bieden of een coördinerende functie vervullen. Sommigen stellen materialen of apparatuur ter beschikking! Wilt u dit ook doen, kijk dan bij DONEREN :)

 

MeduProf-S

MAKERS4ALL is een trotse partner van MeduProf-S

MeduProf-S is toegewijd aan duurzaam medisch onderwijs en opleiding van professionals in opkomende landen en landen in transitie.

 

Health Workforce Foundation

MAKERS4ALL is een trotse partner van de Health Workforce Foundation

Stichting Health Workforce Foundation wil wereldwijd de kennis en kunde verbeteren van mensen die actief zijn op het gebied van de gezondheidszorg; van de kleine landelijke kliniek tot het grote hoofdstedelijke ziekenhuis.